💎總評分:9.0/10-好多人覺得鴨脷洲好陌生,小編喺附近反工,都覺得呢度係美食沙漠😅,「叄瘋」係呢一帶人氣之選,簡約水泥裝修,走文青風格,主打台式fusion料理🇹🇼,久唔久就會轉menu,菜式有心思。Lunch嘅所有主食配冬瓜茶一杯,小食亦唔貴,如果嚟南區一日遊或者喺附近反工,都可以一試。🚗 無揸過車嚟,不過見到四周圍有小路都可以泊下,餐廳又喺正地面,可以遠觀路面情況。1️⃣ 黑松露雜菌蛋餅 $48因為有朋友係vegetarian,幾款餡料入面㨂左個無肉嘅💚,Truffle味唔算好濃勝在唔會太heavy,蛋餅薄雜菌夠多🍄,作為小食幾個人share都可以。2️⃣ 泰式雞肉沙律 $72  輕食推介salad🥗,泰式醬汁酸酸辣辣,雞肉絲夠晒健康,仲有青瓜味道好refreshing🥒,份量大碗做light lunch啱晒。3️⃣ 白汁菠菜大蝦意大利飯 $78朋友食素所以走蝦🦐,但係每粒米飯都沾上白汁,口感creamy煙韌,值得一試👌🏻。4️⃣ 鴨胸雜菌蕃茄乾醬意粉$88鴨胸同雜菌份量都好足料,Pasta煮得剛好🍝,醬汁夠濃味,加埋蕃茄乾味道更好😋。總括嚟講,小店食物質素唔錯,雖然未到好有驚喜,但係呢個a
💎總評分:9.0/10

1️⃣ 黑松露雜菌蛋餅 $48
黑松露雜菌蛋餅
2️⃣ 泰式雞肉沙律 $72
泰式雞肉沙律
3️⃣ 白汁菠菜大蝦意大利飯 $78
4️⃣ 鴨胸雜菌蕃茄乾醬意粉$88
鴨胸雜菌蕃茄乾醬意粉
總括嚟講,小店食物質素唔錯,雖然未到好有驚喜,但係呢個area唔多cafe選擇,想要chill chill人食個lunch🥰,小店都滿足到你。
環境服務:⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐