2018-03-09 1062 瀏覽
放假最好就係捐窿捐罅搵好嘢食, 由於我唔係住喺南區, 所以鴨脷洲對我嚟講已經好偏遠嘅地方😂 今次嚟到鴨脷洲大街, 當然要試試附近嘅街頭小食啦。之前睇雜誌都有報道介紹過呢一間食記餐廳, 我哋二話不說就叫咗兩碗同魚肉有關嘅嘢食, 分別係生菜魚肉碗仔翅同埋生菜魚肉。 店員拎畀我哋嘅時候,我哋都不禁哇咗一聲,好足料丫,啲魚肉果然係名不虛傳, 非常非常之彈牙, 唔怪得知咁多人嚟幫襯啦!另外我哋仲叫咗隻炸肶, 好大隻吖! 淨係睇賣相都已經夠吸引, 雖然睇落好多炸粉, 但係其實 個皮唔算炸得好厚, 入面啲肉都唔會炸都好"鞋",正!哩啲小店香港真係買少見少, 各位經過香港仔or鴨脷洲嘅時候都真係要去試下呀! 真心推薦!

炸脾