2021-05-09 446 瀏覽
喺觀塘開完會,因為無食lunch, 所以餓到傻咗,但又唔想求其是但食,跟住朋友因為曾經喺觀塘返工,所以就醒起鴻圖道有呢間Cafe。老實說,我一望到個餐牌係有少少覺得佢貴,但我係抱住一個想食好西嘅心態,所以我都放膽試一試!睇一睇Daily Special嘅Menu, 我哋就決定咗要,黑松露雜菌意大利飯同煙花女當然,我order之前係有問過佢煙花女係乜東檔,佢就話係一個蕃茄底嘅意粉,有吞拿魚、橄欖、洋蔥,好啦,我就即管試一試!黑松露雜菌意大利飯,佢個白汁再配埋個飯嘅煙韌度,簡直冇得彈,個大啡菇又係好好味,仲要已經切好,等你慢慢撈飯食,呢個飯我俾80分 煙花女意粉,就正如我頭先所講,蕃茄底加吞拿魚加橄欖加洋蔥加Chive, 好有喺外國食pasta嘅感覺,足料之餘, 意粉亦都Al Dente, 不過其實本人係鍾意食白汁多啲,所以呢個意粉,我只可以俾70分 😅跟餐叫嘢飲係好似有discount嘅,不過我略嫌呢個Americano太果味濃,我哋放都涼涼哋,佢會變酸,或者下次點Coffee果陣要表明心意,話俾佢哋知我鍾意飲啲咩口味嘅Coffee, 話晒佢哋啲Barista都係獲獎無數㗎嘛! 所以我都

黑松露雜菌意大利飯

堂花女

跟餐叫嘢飲係好似有discount嘅,不過我略嫌呢個Americano太果味濃,我哋放都涼涼哋,佢會變酸,或者下次點Coffee果陣要表明心意,話俾佢哋知我鍾意飲啲咩口味嘅Coffee, 話晒佢哋啲Barista都係獲獎無數㗎嘛! 所以我都想搵日落去淨係嘆咖啡 ☕️
2021-05-06
黑松露雜菌意大利飯