2024-09-06
💁🏻♀💁🏻💁🏻♂💁🏿♀💁🏿💁🏿♂ 🏷王朝潮順館@九龍灣真心推介呢間王朝潮順館俾大家! 🌟🏆 我覺得佢哋絕對係香港數一數二嘅潮汕菜+順德菜食館,無論係味道定係性價比都係頂級水準! 👨🍳🥇首先講吓個環境先,簡約舒適,完全冇俗氣感覺。坐低嗰陣已經覺得好舒服,氣氛都幾正! 🏠✨菜單方面真係多到眼花繚亂,除咗潮州菜同順德菜之外,仲有私房菜提供! 🍽📜佢哋嘅滷味同燉湯都係招牌,樣樣都係足料大份,真係食得好滿足! 💯🍖🥣💁🏻鵝片拼盤 $248正到冇得頂! $248就有鵝片、豬腩肉同鵝翼,每樣都鹵得入味,香濃惹味! 😋🦆 個鵝肝都係一絕,半份$118已經大大份,肉質細嫩,入口即溶,濃郁嘅酒香更加提升咗個味道! 🍷🥩💁🏻威士忌醉乳鴿 🥃🐦 $168講開酒香,一定要推介佢哋嘅威士忌醉乳鴿! $168食到呢隻功夫菜真係超值! 擺盤靚到吓,鴿肉嫩滑多汁,濃濃嘅酒香更加提升咗成個味道層次! 簡直係視覺同味覺嘅雙重享受! 👁👅💁🏻蠔仔粥 $98最後個蠔仔粥都唔少得,窩仔裝住上枱,真係好有儀式感! 食到咁多新鮮蠔仔同香噴噴嘅方魚乾,真係抵到爆! 啲粥香滑可口,加啲胡椒粉就更完美! 👌🌶最重要嘅係,全部嘢食
🏷王朝潮順館@九龍灣
💁🏻鵝片拼盤 $248
💁🏻威士忌醉乳鴿 🥃🐦 $168
💁🏻蠔仔粥 $98
最重要嘅係,全部嘢食完人均都係$300左右,真係平到震! 💥💰 仲有午市套餐$48起,有高質鹵鵝飯,絕對係平靚正之選! 🍚👍
總括嚟講,王朝潮順館絕對係香港最正宗、最抵食嘅潮汕菜館之一! 🏅🥇 如果你想食正宗潮汕菜,又驚貴嘅話,呢間絕對係你嘅不二之選! 💯👍
我真係愛到不得了,下次一定會再嚟,仲要約埋朋友一齊嚟食! 🔜👫 希望大家都可以嚟試吓,感受吓呢個平靚正嘅潮汕美食天堂! 🌈🍽
是否推薦↩?
✅環境簡約舒適 💥💰 仲有午市套餐$48起,有高質鹵鵝飯,絕對係平靚正之選! 🍚👍