2023-11-06 441 瀏覽
行行下見餓, 見未到7點, 就不如襯未多人揾間小店食下飯先。因為本人係勁唔鐘意等位。 轉左入細街, 行到去睇下餐牌, 見到呢間十三姨 (白加士街)都岩食就入左去啦。我地2個人, 位都比窄, 有大背包就坐得唔舒服。一入黎店員會先俾你一人一杯茶同一客彩色蝦片, 茶是以茶包浸泡, 有實體menu 用QR code 落單。我覺得有實冊體menu 真係好好多。最後我地order 左一個麵, 一個飯share。# 招牌十三飛 (安格斯牛肩胛, 牛肋條, 糖心蛋半隻)以為佢sell湯底, 但又唔算濃,不過材料有安格斯牛肩胛、都幾腍既牛肋條同半隻糖心蛋, 份量okay。今次配陽春麵, 我都知麵係麵粉, 但唔知係太淋定點, 個感覺好以食麵粉。# 鵝肝煎蛋撈飯三塊鵝肝1件大, 2件細, 煎得幾香, 仲有隻太陽蛋用來撈飯食。碗飯有少少辣既XO醬同炸香蔥, 為呢碗飯增加左唔少味道同無咁單調, 始終係少餸多飯。因為呢碗多都乾乾地, 所以都要加佢枱上既飯汁。因為而家枱係一開2, 未必枱枱有飯汁/麵汁, 服務員又唔識介紹, 所以有d 客人應該唔知有得加汁食。另外, 我地話share, 個服務員呆左, 我話想另外俾2

我地2個人, 位都比窄, 有大背包就坐得唔舒服。

# 招牌十三飛 (安格斯牛肩胛, 牛肋條, 糖心蛋半隻)

# 鵝肝煎蛋撈飯

因為而家枱係一開2, 未必枱枱有飯汁/麵汁, 服務員又唔識介紹, 所以有d 客人應該唔知有得加汁食。另外, 我地話share, 個服務員呆左, 我話想另外俾2隻碗, 又問我地係咪要一隻。其實都唔係得我地share, 其他人既碗亦以人頭計。