2022-08-01
蟹點 (鴨脷洲) 南區嘅朋友仔好幸福!街市嘅餐廳都可以咁有驚喜!呢一間餐廳係位於鴨脷洲街市樓上 如果揸車嘅朋友食完仲可以免費泊車添🫶🏻 如果搭地鐵都非常方便!餐牌種類非常之多 而且非常適合一大班人一齊食飯!招牌白胡椒蟹 係用鐵板上的 見到都好吸引不過今次冇點到🫠▫️咖喱軟殼蟹(3隻) $168性價比極高 咖喱汁用嚟撈飯或者配蒜蓉包/薄餅都非常好味!重點係非常惹味 一啲都唔辣!▫️招牌脆皮咕嚕肉 $88呢個價錢真係好抵食 而且分量十足 甜甜酸酸都非常脆口!另外仲有少少菠蘿做 side dish so yummy!!▫️金沙鮮魷 $108呢個都答應我一定要叫!因為真係好好食!好香脆 食到停唔到口😵💫▫️泰式串燒 蓮藕馬蹄煎肉餅有對比之下 呢兩款就麻麻哋 建議大家可以試吓其他嘢!▫️飲品方面 椰青 芒果沙冰兩款都好推薦!椰青大大個 飲極都仲有🫶🏻📍 蟹點 (鴨脷洲)鴨脷洲鴨脷洲橋道322號西邨街市1樓
▫️咖喱軟殼蟹(3隻) $168
▫️招牌脆皮咕嚕肉 $88
呢個價錢真係好抵食 而且分量十足 甜甜酸酸都非常脆口!
▫️金沙鮮魷 $108
▫️泰式串燒 蓮藕馬蹄煎肉餅
有對比之下 呢兩款就麻麻哋 建議大家可以試吓其他嘢!
▫️飲品方面 椰青 芒果沙冰
兩款都好推薦!椰青大大個 飲極都仲有🫶🏻
📍 蟹點 (鴨脷洲)
鴨脷洲鴨脷洲橋道322號西邨街市1樓