2024-12-21 786 瀏覽
「The Platter」— 鵝肝.花膠臻選自助晚餐 🍴今晚去咗 悦品酒店(屯門)自助餐,主題係「鵝肝.花膠臻選」,真係豪華到爆!除咗鵝肝同花膠,仲有大量優質海鮮、刺身、甜品同熱菜,食完真係又滿足又飽到扶牆!😂🍞 香煎鵝肝多士呢個真係全晚嘅亮點之一!鵝肝煎到外脆內滑,嗰陣油香真係令人融化,配埋香脆嘅多士,一啖咬落去,鵝肝即化喺口入面,濃郁到不得了!呢個真係必搶,趁熱食效果更好!🍲 雲腿花膠鵝掌扒翡翠呢道菜真係好滋補又高貴!花膠嫩滑吸晒湯汁,鵝掌煮到淋得黎入口即溶,加埋翠綠嘅青菜,清爽又健康,味道層次好豐富。呢款餸好啱養生又想試豪華菜式嘅朋友!🦀 黑雪花蟹腳蟹腳係自助餐嘅必搶菜!啲蟹腳肉質鮮甜又肥美,啖啖肉,超級新鮮。無論係冷食定配埋檸檬汁都超正,仲可以點雞尾酒醬,味道更醒胃,真係食咗一份又一份!🐟 刺身雜錦:吞拿魚、鯛魚、三文魚刺身靚到無得彈!三文魚肥美得黎唔會太油,吞拿魚鮮嫩有少少嚼勁,而鯛魚口感爽滑,配埋少少芥末同醬油,鮮味即刻爆開!刺身區啲質素令我感覺好驚喜,真係唔輸比日料放題!🐟 清蒸海上鮮清蒸魚保持咗魚肉嘅鮮甜味,蒸得恰到好處,魚肉嫩滑得黎冇腥味,加埋少少豉油同蔥花,味道非常
「The Platter」— 鵝肝.花膠臻選自助晚餐 🍴

今晚去咗 悦品酒店(屯門)自助餐,主題係「鵝肝.花膠臻選」,真係豪華到爆!除咗鵝肝同花膠,仲有大量優質海鮮、刺身甜品同熱菜,食完真係又滿足又飽到扶牆!😂

🍞 香煎鵝肝多士

🍲 雲腿花膠鵝掌扒翡翠

🦀 黑雪花蟹腳

🐟 刺身雜錦:吞拿魚、鯛魚、三文魚

🐟 清蒸海上鮮
清蒸魚保持咗魚肉嘅鮮甜味,蒸得恰到好處,魚肉嫩滑得黎冇腥味,加埋少少豉油同蔥花,味道非常清新,食完覺得好舒服,特別適合食咗幾樣重口味之後嚟清下味蕾。

🥩 燒紐西蘭西冷牛扒
燒牛扒絕對係熱菜區嘅大熱之選!西冷牛扒煎到外層有少少焦香,內裡粉嫩juicy,熟度啱啱好。牛味濃郁又帶少少油香,配埋黑椒汁或者鹽,簡單但好出色,牛扒控一定唔可以錯過!

🍤 金沙蝦
金沙蝦外層炸到香脆,咸蛋黃嘅金沙粉裹得好均勻,鹹香濃郁,蝦肉鮮甜彈牙,咬落去外脆內嫩,口感豐富!呢個真係一件接一件,完全停唔到口!

🍚 蝦仁荷葉飯
荷葉飯有濃濃嘅荷葉香氣,飯粒煮得鬆軟,吸收晒蝦仁嘅鮮甜味。蝦仁份量夠多,粒粒彈牙,成碟飯鹹香味濃,食完好滿足,係一道好有層次嘅主食!

🍲 燉蟲草花鮑魚螺片湯
呢個湯係全晚最滋補嘅選擇!湯底清甜,充滿鮑魚同螺片嘅鮮味,蟲草花嘅香氣好濃郁,飲落去特別暖胃,湯料亦好足,鮑魚螺片都煮得好淋,呢個真係邊飲邊覺得自己健康咗~

🧇 格仔餅
甜品一定要試即烤嘅格仔餅,外脆內軟,仲可以配朱古力醬、奶油或者楓糖漿,仲可以加埋雪糕一齊食,甜到心入面!食完鹹嘢後嚟個甜品,真係perfect收尾!

🍦 Häagen-Dazs 雪糕
甜品區嘅焦點一定係 Häagen-Dazs!幾個經典口味都好吸引,特別鍾意士多啤梨同朱古力味,香濃滑溜,幾球都唔夠,真係食完仲想再加多啲!

🦞 焗芝士波士頓龍蝦
龍蝦係全場焦點,超豪華!波士頓龍蝦肉質鮮甜細嫩,焗芝士香濃得黎唔會搶晒龍蝦味,鹹香味濃,啖啖肉,真係無得輸!呢個一定要搶住食,唔可以錯過!

@hotelcozi @the.platter.by.cozi
📍屯門 悦品度假酒店 The Platter
9地址:屯門建豐街4號悅品度假酒店2樓

#悅品度假酒店 #屯門美食 #ThePlatter #香港美食 #香港自助餐#打卡餐廳#相機食先 #屯門好去處#聖誕節活動
#聖誕大餐 #hkfoodie
  • 半自助晚餐