2025-02-09 0 瀏覽
尋晚同朋友經過尖沙嘴,朋友話想食燒鵝就入左呢間棋子燒鵝。點左兩碗燒鵝瀨粉,食左一塊燒鵝之後發覺鹹到嘔,死鹹死鹹個種,我以為自己食緊鹹鵝!我搵服務員過來問點解燒鵝感鹹,距話幫我加點湯好嗎?我話燒鵝本身好鹹唔係碗瀨粉鹹喔?無一個服務員可以答到我點解決咯!後來收銀行過來問我咩事,我話燒鵝好鹹好鹹,你可以試一塊肉,距又係話幫我加湯,我都話唔係湯既問題咯,距就又走左去無解決問題。後來我放棄了,成碗瀨粉唔食放係台面,一個男服務員好快來問我唔要啦,就收走左我碗鹹到死既瀨粉!我即刻飲曬成支Bonaque都仲係覺得口腔好鹹!我都唔明白點解舖裡面點客點食得落感鹹既燒鵝。不過全舖都係遊客,除左我呢台,個個都點套餐,都無食燒鵝既!本地人都係食番點大牌子食店無感嫐😤