2020-01-14 3285 瀏覽
本身因為睇咗某食評人(佢話冇收過任何人錢自己畀錢試食)嘅介紹話呢間超好食所以過嚟,仲要俾錢落訂先至可以預約,但係真係大失所望。除咗個避風塘茄子同埋甜品椰皇奶凍ok之外,其他嘢都超級鹹,其中包括燒腩仔(似鹹肉多個腩仔,不過皮薄同鬆化係事實,但係太鹹已扣曬分)、糯米釀雞翼(糯米飯已經鹹嗰隻雞翼又鹹仲有南乳味完全唔夾)及美極蝦碌(一個字鹹),本身我都係一個重口味嘅人食得好鹹、我都覺得頂唔住,我有理由相信廚師落咗兩次鹽嚟醃,鹹到猛咁飲茶,唔食飯根本食唔到。唔係單純我一個人有咁嘅感覺同枱幾個人都覺得超級鹹,我真係大失所望,下次一定唔會再幫親,仲要唔平每人食成三百幾。最後我朋友問我,會唔會仲介紹畀人食,我答佢一定唔會。招牌燒鱔我覺得個汁可以,但係成個質感太硬冇鱔嘅彈性亦無肉汁,坦白講好一般,走嘅時候我就好似仲食淨咗兩嚿。講真我真係好懶寫食評食評,但係我真係忍唔住囉,因為我真係好大希望去試,唔知係我唔好彩,定係本身佢哋真係咁鹹,我只係如實將我嘅感受講出嚟,唔知有冇人同我一樣感覺?定係我呢一次只係純熟不幸,不過無論點都好我唔會再幫襯。
本身因為睇咗某食評人

,不過無論點都好我唔會再幫襯。
釀糯米雞翼
美極煎蝦碌