2020-12-08
行完山想輕輕鬆鬆食個TEA,本來想喺山頂食, 不過太多人, 落返嚟IFC睇下有咩食, 睇水牌之際, 職員介紹我地食呢間, 好欣賞IFC 嘅物業管理, 幾貼心🥰。位置就喺電梯口好方便, 不過就開揚咗啲, 無乜私隠🤨, 搵咗個位坐低出去凍櫃睇下有咩甜品, 順便點埋餐, 原來唔使先付再送餐, 係可以搵WAITER TAKE ORDER, 呢度嘅格局令我誤會咗係半自助形式😅。點咗個薯條, 一個OPERA, 一個熱情果慕絲, 一杯熱朱古力。《熱情果慕絲》 HKD58賣相好CUTE, 食落酸酸地幾清新, 慕絲質地都幾好, 不過個餅底就整得麻麻《OPERA》🍰 HKD58其實即係朱古力咖啡蛋糕, 咖啡味幾香《松露薯條》🍟 HKD40呢個好有驚喜, 首先呢間野我第一次食, 見啲檯咁細張我以為只係飲杯野食件CAKE 咁, 但原來係有鹹點, 而且都唔止三文治呢啲輕食, 連意粉都有, 真係估佢唔倒。薯條嚟到, 份量幾適合我地2個人👍, 熱辣辣, 面有啲幼幼嘅芝士💕, 又灑咗啲鹽, 所以好香口🙀《朱古力》 HKD65朱古力味OK, 讚嘅係好夠熱, 因為之前喺IFC一間好出名嘅法國餐廳飲咁朱古力係唔熱, 好
《熱情果慕絲》 HKD58
《OPERA》🍰 HKD58
其實即係朱古力咖啡蛋糕, 咖啡味幾香
《松露薯條》🍟 HKD40
《朱古力》 HKD65
朱古力味OK, 讚嘅係好夠熱, 因為之前喺IFC一間好出名嘅法國餐廳飲咁朱古力係唔熱, 好失望, 不過呢度要HKD65其實有啲貴
整體感覺好,服務好😘,不過檯太細張,位置太開揚同埋單價略高