2013-07-19 144 瀏覽
今日去睇Eason演唱會所以早啲食Dinner,咁岩系旺角我同個friend就揀左味吉拉麵,因為聽講個照燒雞翼幾好味。去到好早都無乜人,但系都無人招呼,興興地,不過算一坐低就叫左個豬骨叉燒濃湯拉麵,香蔥豬骨叉燒拉麵同埋照燒雞翼,叉燒就揀左半肥瘦。 黎到個碗勁大不過份量都OK一黎試啖湯先,唔覺有咩特別,之後就試下個糖心蛋,個蛋皮系茶葉蛋,而真系有糖心,真系唔錯之後就試個叉燒,佢話系半肥瘦,食落我都覺得OK, D肉都幾"林"最後試下個麵,一食就知今次中伏啦!!!!!個麵個鹼水系勁到為以自己食緊車仔麵, 麵質麻麻,食食下發現個湯愈飲愈咸,好似好重味精咁OVERALL黎講個麵簡直系唔合格,系得個糖心蛋同叉燒OK 而我個FRIEND叫既香蔥豬骨叉燒拉麵,D蔥系幾香,不過其他都同我一樣 個麵都食都差唔多個雞翼,諗住系重頭戲抱有好大期望,換黎系好大既失望, 雖然個口感唔錯,但系食落系似老水雞翼,唔知邊忽有照燒過,味道尚可不過完全不合預期,仲有三十幾蚊4隻,好唔抵食!! 最後總結,唔會有下次!!

最後總結,唔會有下次!!
2013-07-17