餐廳: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
佐敦係搵食天堂, 今次慶祝生日, 試下柯士一間燒肉店, 今次一家大細黎, 係俾佢既鹿兒島得獎肉 - 小田牛 同 任食沙律吧及飲品任飲吸引左黎!店內乾淨整齊, 而且店員人數好多, 服務態度好好, 仲放左2大部小米空氣清新機, 唔會食到成身油煙味!大部份係4-6座卡位, 部份卡位有自動部餐的路軌~卡位都坐得好舒服, 不過冷氣都幾凍~首先我地ORDER左 泡菜組合 + 涼拌小食盛合食大餐前先開胃微辣的泡菜組合 – 有青瓜, 蘿蔔同大白菜, 可以洗洗吃肉後油膩的感覺~ 涼拌小食是紅蘿蔔絲, 大豆芽, 菠菜~ 淡淡麻油味~都幾香口~唔算濃味~肉黎啦! 舟盛  - 最抵食, 有牛/豬/雞/貝類/海鮮/腸仔及蔬菜! 牛肉 – 牛外橫膈膜,牛里脊肉, 牛肋條肉, 牛肋肉共四款, 一次過試了四款牛肉, 最特別係” 牛外橫膈膜”, 仍然有一層衣痴住架, 我都係第一次食!其他的肉味好濃好JUICY!豬/雞/扇貝/大蝦 各一款, 帆立貝及大蝦都算新解,肉質實淨無沙~ 雞肉嫩滑, 豬肉是五花腩片,燒完好香好好味!本日之寶箱 – 是小田牛的肩胛肉!油花勁多, 超肥美呀!! 放去爐到燒十分搶火,薄切的一片好快就可以

大部份係4-6座卡位, 部份卡位有自動部餐的路軌~
卡位都坐得好舒服, 不過冷氣都幾凍~

首先我地ORDER左 泡菜組合 + 涼拌小食盛合
食大餐前先開胃
泡菜組合 + 涼拌小食盛合

肉黎啦!
舟盛

牛肉 – 牛外橫膈膜,
牛里脊肉, 牛肋條肉, 牛肋肉
其他的肉味好濃好JUICY!

舟盛

豬/雞/扇貝/大蝦 各一款, 帆立貝及大蝦都算新解,
肉質實淨無沙~ 雞肉嫩滑, 豬肉是五花腩片,
燒完好香好好味!

本日之寶箱 – 是小田牛的肩胛肉!
本日之寶箱 小田牛的肩胛肉

油花勁多, 超肥美呀!! 放去爐到燒十分搶火,
薄切的一片好快就可以食啦! 好甘香!!

生牛肉/牛大腹肉壽司 –香港比較少生牛肉食, 和牛燒肉一郎把生牛肉薄切及做成壽司~ 真係要高質素的牛肉先可以生食架! 不過生牛肉有小小根,
反而牛大腹肉壽司好鬆化!

生牛肉/牛大腹肉壽司

灸燒壽喜燒壽司 – 店員即場黎燒至半生熟, 哥哥仔都睇得下架!
灸燒壽喜燒壽司

自己可以再卷起, 沾上日本蛋一起吃, 都幾特別既!

灸燒壽喜燒壽司

最鍾意呢到可以任飲果汁/特飲,好多選擇!
同埋多款沙津, 甜品及雪條可以任食!

果汁細細支, 可以試多幾款不同口味!
特飲可以自由添加, 西班牙特飲好好味!
特飲

各款沙津都是獨立包好的, 十分衛生!

甜品細細杯, 都是獨立包好,
一杯2口的份量, 可以多嚐不同款色,
最好味係creme brulee, 好滑好香!

呢到最少有七款雪條可以揀, 井村屋/明治/鹿兒島SEIKA
3個大牌子, 我食2條已經好飽了!

最後還叫了海苔溫泉蛋拌飯及博多豚肉拉麵,
海苔溫泉蛋拌飯
博多豚肉拉麵

HAPPY ENDING!
2021-08-12
泡菜組合 + 涼拌小食盛合