2023-01-02 1420 瀏覽
今次黎最近恢復原名既麗晶軒食午餐先上六款醬汁同琥珀核桃。琥珀核桃香脆可口又唔油膩,令人食唔停口要Refill海鮮脆春卷脹卜卜好飽滿,食到滿滿既蝦肉,不過就唔太食得出有其他海鮮。精緻海鮮金魚餃個皮幾好食,但一入口太大陣薑味比較意外。食到尾先食到被薑遮蓋既魚味同帶子,個人唔推。之後係至尊脆香三重奏(有黑松露龍蝦芝士撻、星鰻鳳肝鮑魚酥、金絲百花雪蟹拑),中規中矩。原隻鮑魚海鮮脆芋盒係今餐我最愛既點心鮑魚不是重點。重點是芋盒外層炸得鬆化,入面既芋蓉香濃,配埋份量唔算少蟹肉同蝦肉,海鮮既鮮甜味同芋頭既味道合二為一,不錯不錯脆釀鮮蟹蓋有點令人失望,白汁跟洋蔥多左d,搶左蟹肉本身既味道,食到一半已經有點膩。最後叫左碗魚湯蟹拑脆香苗,味道合符預期。整體味道算唔錯服務一貫五星酒店水準。PS: 而家開始HSBC已經無折,得AE有85折。同埋K11入口已關,要經酒店大堂入。
今次黎最近恢復原名既麗晶軒食午餐

先上六款醬汁同琥珀核桃。
琥珀核桃香脆可口又唔油膩,令人食唔停口要Refill

精緻海鮮金魚餃個皮幾好食,但一入口太大陣薑味
比較意外。食到尾先食到被薑遮蓋既魚味同帶子,個人唔推。

原隻鮑魚海鮮脆芋盒係今餐我最愛既點心

最後叫左碗魚湯蟹拑脆香苗,味道合符預期。

整體味道算唔錯
服務一貫五星酒店水準。