2021-06-09 1025 瀏覽
去友和攞嘢所以又去到麗閣邨唔想次次都係食food court,就試下出面啲舖頭仔, 唔想食連鎖摩斯同埋pepper lunch所以就揀咗喜泰味一入到去就已經聽到係播緊泰國歌坐低未叫嘢就已經送咗一盤蝦片兩個人食飯簡簡單單叫咗個菠蘿炒飯、4串牛肉串燒,同埋生菜包菠蘿炒飯真係用個菠蘿放, 味道偏甜但係, 因為落咗提子乾所以都唔會覺得好油,海鮮份量都好多,有兩隻青口同埋有好多魷魚, 略嫌菠蘿唔係好夠,如果多啲菠蘿就好啲腰果同埋肉鬆冇放埋落去個菠蘿炒飯到,對於啲唔係好鍾意食堅果嘅人,唔使花時間撥佢走 另外好鍾意食肉鬆嘅人又可以九秒九搶食牛肉串燒 ,牛肉有少少乾,但係點埋嗰啲沙嗲醬就好惹味生菜包係一定叫嘅, 首先嚟到嘅生菜放得好整齊又唔會濕立立,生菜邊又唔會梅達達咁樣,感覺生菜非常新鮮; 肉碎係食到有辣味勁正;唔辣唔好食, 呢個係少少辣咁樣樣,令人會想追食到最尾走嗰陣又送咗兩件椰青大菜糕今次兩個人食咗二百幾蚊之前行過見到下午茶都好抵食,下次經過應該會再食多次
去友和攞嘢所以又去到麗閣邨

一入到去就已經聽到係播緊泰國歌

坐低未叫嘢就已經送咗一盤蝦片

蝦片

兩個人食飯簡簡單單叫咗個菠蘿炒飯、4串牛肉串燒,同埋生菜包

另外好鍾意食肉鬆嘅人又可以九秒九搶食
菠蘿炒飯

牛肉串燒 ,牛肉有少少乾,但係點埋嗰啲沙嗲醬就好惹味
牛肉串燒

勁正;唔辣唔好食, 呢個係少少辣咁樣樣,令人會想追食
生菜包

生菜包

到最尾走嗰陣又送咗兩件椰青大菜糕
椰青大菜糕

今次兩個人食咗二百幾蚊

之前行過見到下午茶都好抵食,下次經過應該會再食多次
2021-06-08
  • 生菜包