2016-05-07
哈哈, 之前佢岩岩開店時, 真係日日被洗版, 其實我係第一時間去左食了, 因為我公司就係佢附近!!今次就SHARE返個食評先!麥上日光是用天然酵母來做麵包, 會比較健康架!當然本身都真係幾好味~~ XP最火熱的奥地利五層流心芝士包係用左澳洲及紐西蘭的cream cheese~新鮮出鑪時真係超級香芝士味! 仲好軟熟! 咬落去超滿足!放雪櫃隔左一晚再食都仲有芝味, 會無咁膩, 好似軟CHEESE CAKE咁!但我會叮返熱少少食, 都係流心感正D!!!!瑞士朱古力流心包其實我覺得呢個係最好食!!!!!好似食緊心太軟咁~~ 好濃郁既朱古力味!!!唔會太苦同太甜, 岩岩好既味道, 好中意呀!!!!紫控的朋友一定要買呢個冲繩紫薯公主, 超正紫薯味, 用了日本的紫薯架!中間仲見到紫薯蓉添~枸姑娘 - 有枸杞, 提子乾, 黑白芝麻, 五穀等唔會有好大陣既枸杞味, 反而幾甜, 仲好好口感! 因為有好多NUTS!呢款堅健康!!洛神花星星 - 好靚! 同埋好少見用洛神花來入饌做麵包!洛神花好養生架! 佢有豐富維他命! 餡料仲有綠豆蓉同红棗, 好養生呀~~洛神花味道有少少酸, 但加左甜甜地既綠豆蓉又幾M
今次就SHARE返個食評先!
麥上日光是用天然酵母來做麵包, 會比較健康架!
當然本身都真係幾好味~~ XP 最火熱的奥地利五層流心芝士包
係用左澳洲及紐西蘭的cream cheese~
新鮮出鑪時真係超級香芝士味! 仲好軟熟! 咬落去超滿足!
但我會叮返熱少少食, 都係流心感正D!!!!
瑞士朱古力流心包
其實我覺得呢個係最好食!!!!!
好似食緊心太軟咁~~ 好濃郁既朱古力味!!!
唔會太苦同太甜, 岩岩好既味道, 好中意呀!!!! 紫控的朋友一定要買呢個冲繩紫薯公主, 超正紫薯味, 用了日本的紫薯架!
中間仲見到紫薯蓉添~ 枸姑娘 - 有枸杞, 提子乾, 黑白芝麻, 五穀等
呢款堅健康!! 洛神花星星 - 好靚! 同埋好少見用洛神花來入饌做麵包!
洛神花好養生架! 佢有豐富維他命!
餡料仲有綠豆蓉同红棗, 好養生呀~~
洛神花味道有少少酸, 但加左甜甜地既綠豆蓉又幾MATCH呀!