2023-12-14
位於太子的麵包店「+Bread Bakery」由網店開到實體店,主打烘焙包點和蛋糕,於小店由在網店經營起,經已推出不同種類的麵包,如巴斯克蛋糕、鹼水麵包等,全店大約有40多款麵包都只用日本及法國的無添加麵粉、無化學添加劑,膨脹劑等,麵包餡料如麻薯、果乾、芋泥、果皮,全部自己做,不用現成貨,又盡量少油少糖,食得健康👍🏻麵包控入到店舖就開心,店舖細細,多款麵包令人看得人心花怒放,尤其是見到好多我最鍾意食既芝士口味,開心🤩▪️抹茶麻糬麵包聖誕樹賣相造型超級有氣氛,使用丸久小山園抹茶粉,怪不得味道如此濃厚,這裏的麵包質感真的與別不同,口感帶點厚實但又好鬆軟,包住軟糯煙靭的麻糬,微微甜好美味▪️芝士肉鬆鬆餅甜味鬆餅就食得多,原來芝士加肉鬆組合的鹹甜組合亦非常美味,芝士味香濃,滿滿肉鬆,口感豐富▪️三重芝士吐司 用上三款不同芝士,而且份量超多,有成170g 一打開吐司見到芝士已經心心眼,我就輕輕加熱咗,吐司口感好鬆軟,而且芝士仲有少少溶化呈流心效果,芝士控的我表示大愛
▪️抹茶麻糬麵包
▪️芝士肉鬆鬆餅