次次經過Le Bon Pain Bakery都會覺得好香,今次入左去隨便買一個好似健康啲嘅多穀麥包,唔記得exactly個名係點。一包有5塊,$13。價錢普普通通,不過其實袋包真係好輕,五塊先得165g。大家可以比較下普通嘉頓個啲方包,一塊大概係50g,但呢隻一塊只係大概33g。佢咁輕嘅原因係因為佢有好多空氣,所以食落係好鬆軟好鬆軟,我幾鍾意佢咁鬆軟,不過就會食極都唔飽咁。望下後面嘅成份,其實糖份都幾多,而且落左Margarine,所以都唔算特別健康。雖然佢叫多穀麥包但我覺得穀類同埋瓜子個啲係非常少,每一啖先得一兩粒瓜子,完全唔見有oat flakes。整體黎講,味道同口感都唔錯,不過我建議可以落多啲cereals。
多穀包

外賣自取
$13 (其他)