2020-04-17 1149 瀏覽
朋友熱烈推介深水埗呢間新開的餅店, 話呢間野係深水埗已經出名好食, 尋日特登同朋友一齊去尋寶!食完之後覺得一定要介紹下!呢間的產品十分多, 主打用日本面粉制作面包同蛋糕,識食一定係食日本面粉, 因為做出黎的面包唔會係空氣包, 好有重量,好有質感! 呢間餅店除左賣面包,唐餅曲奇,另外有賣蛋糕,甜品同馬卡龍!!日後有排試啦!菠蘿包,雞尾包都係10蚊3個,大大個!因為平靚正, d包一盤接一盤, 拿到手重係熱的! 真係良心小店, 抗疫恩物!! 朋友就買左岩燒蜂蜜蛋糕($20), 用夾夾落果下好得意, 因為個蛋糕係好鬆軟而且有彈性的,外表金黃好吸引,上面果層蜂蜜芝士醬真係一流!另外買左一盒班蘭蛋糕返屋企開心share,$20好大一盒,食落好有驚喜, 好鬆軟好好食, 甜度恰到好處!本人大愛班蘭蛋糕,下次一定要再嚟買買買!!!

岩燒蜂蜜蛋糕
花生/紅豆糯米糍