2022-11-18
油麻地 麵屋神匠,好多時經過呢間日式麵屋都會見倒門口企滿等位嘅人,今晚屋企又冇飯開,就約埋朋黎會一會呢個神級麵屋。餐廳裝修好日式🏮,掛滿一排排🏮🏮,都幾有特色。🍜神匠蕃茄蝦湯沾麵 - 一放上枱,一股濃濃蕃茄湯味道除即攻入我嗅覺神經,湯底好濃杰,湯面放上勁多櫻花蝦,另整個湯底升格。另外個沾麵,放上兩塊日式叉燒同溫泉蛋,沾麵係粗身,係我鍾意嘅彈牙口感,由於個汁好濃杰,所以非常非常之掛汁。不能不提,鬼鬼馬馬咁😆有塊羅勒醬多士,味道清新,多士脆度十足,比左個驚喜我😆。🍜神匠蝦汁拌麵 - 餐廳真係一啲都唔手軟,放上勁多櫻花蝦,兩塊大叉燒同溫泉蛋,叉燒肥瘦適中,微微炙過,口感軟淑;溫泉蛋入口流心,蛋香係口腔四濺;呢個拌麵雖然比較幼身,但口感幾好,拌埋大蔥同蔥花粒,非常香日,個汁微微帶有甜度,入口味道清新。🥟炸日式餃子 - 皮薄餡靚,都幾有肉鮮。
餐廳裝修好日式🏮,掛滿一排排🏮🏮,都幾有特色。
🥟炸日式餃子 - 皮薄餡靚,都幾有肉鮮。