2017-04-15 552 瀏覽
食寫評 容許我批評下openrice 個app, 我連續好幾次寫既食評都無左! 希望openrice可以認真改善!好講返間餐廳先,身為深水埗地頭既我,有邊間餐廳未食過....講笑啫。對於呢間店,我好有印象佢前身係韓國野,再前身就係大名鼎鼎既明將lol 係深水埗要生存唔易,一定要平靚正先得。果日約左2個大食鬼食野,我就梗係選放題啦,正好經過,見到價錢合理,就試下運氣啦。食物種類都幾多下,特別係海鮮類,可惜我地4條友眼闊肚窄都食唔到咁多野,惟有選d出面無咩食到或者自己鐘意食既就算啦選湯底前我就上openrice 睇下食評,見大家推介醉雞花膠我就梗係選呢個! 果然好有酒香味,而且呀姐好細心咁教我地落左雞再落花膠。係果湯煲滾前我地就去醬料區,選擇唔算多,不過基本野一定有既!野食好快都上,我最愛食既脆魚片同埋比較任食少有既鱔魚片,前者爽脆後者新鮮,成碟我食晒,唔知係唔係果排成日做運動,所以連食量也變驚人!另外必食既一定係墨魚滑蝦膠,鮮甜彈牙! 至於肉類呢,我覺得肥牛比較肥,所以試到,手切牛肉就不過不失。可能我自己本身都唔太愛打邊爐食肉lol好啦 好野留最後,我至至至至推介就係佢既雪糕,竟然係有薑

另外必食既一定係墨魚滑蝦膠,鮮甜彈牙!

好啦 好野留最後,我至至至至推介就係佢既雪糕,竟然係有薑味!my favorite ! encore 左好幾杯,飽到上水口,好似仲有藍梅,yogurt, vanilla, 芝麻.....
一句講晒,會返黎encore!