2022-11-12 60 瀏覽
又嚟到一季一度為我家主子進貢嘅日子😮‍💨🐱買完貓糧同罐罐,都係時候要慰勞下自己轉返出嚟享和街就見到有一間舖頭既裝修同成條街格格不入,就好似漆黑中嘅螢火蟲咁鮮明🤣行埋啲一睇,原來係間賣花甲粉既小食店嚟😳喂你講到世一花甲粉,冇理由唔試架😛自問就食唔到辣啦,好彩佢花甲粉都有蒜香味,啱晒我呢啲爆蒜嘅人,小食花多眼亂,咩都好想試呀!最後老闆推介左我試佢哋自家製嘅蒜爆腩肉。天氣咁乾燥,再叫多個木瓜雪耳糖水嚟潤下先😻不得了,成袋外賣香到連搭小巴坐隔離個姨姨都問我買咗啲咩食🤣一路聞住餓住返屋企簡直係又期待又折磨終於返到屋企打開個外賣,首先是食咗個腩肉先,雖然返到屋企已經凍咗,但依然好惹味,忍唔住一次過啪曬😻個花甲粉份量大到癲咗😳CP值極高!入面仲有海量娃娃菜,金菇😻大概都有8至10隻花甲,就咁聽落花甲好似唔算多,但每一隻都好大隻飽滿!而且最重要最重要嘅係,啲花甲係冇沙架!!!!其實食完個小食同花甲粉已經飽到上心口🤣但個糖水實在太吸引,忍唔住食埋佢。雪耳煲到起膠,木瓜好鬼甜好好食🤤咁足料都係$15,講起都想食多次下次過開去入貨🐱又多個食到變肥既理由啦😻

下次過開去入貨🐱又多個食到變肥既理由啦😻