2024-01-04
灣仔收工四圍行見到一間麵包店入面好多人😳好奇寶寶嘅我梗係湊熱鬧去八下有乜正野買啦😂見人地一袋二袋拎住麻糬波波同麻糬曲奇!我又入手返啲做聽朝早餐試下先🤤🚶🏻♀️行兩行突然有陣陣好香嘅曲奇餅味🍪望兩望原來有好多款唔同味道😋色彩繽紛香噴噴岩晒大人同小朋友食呀😂我都想揀盒週末招呼親戚朋友!(唔知買咁多野返去會唔會嚇親老公仔呢😂)朱古力麻糬布丁蛋糕 $58/個呢個絕對係朱古力迷嘅摰愛❤️岩岩好俾我搶到最後一件俾鐘意食朱古力嘅老公仔😋拎到返屋企老公仔第一時間叮返熱食!真係好正🍫朱古力香濃熱辣辣已經聞到好香朱古力味😌布丁滑嘟嘟順喉滑漏🤤朱古力迷(老公仔)都大讚👍🏻芝士麻糬波波 $25/袋 (5個)芝士麻糬波波煙煙韌韌岩晒我呢個麻糬控!最正入面有流心芝士🤤咸咸香香更加好味道👍🏻一袋有5粒!仲有其他味道添😋下次再試埋其他味先!麻糬曲奇餅 $58/盒 (4個)不得了不得了!麻糬超!級!拉!絲!一盒有4個唔同味道!我揀咗盒有開心果味(綠色)、泰式奶茶味(粉紅色)、芝士味(黃色)、朱古力榛子脆脆(啡色)款款都好好味!拉絲嘅程度可以用瀑布嚟形容🥰軟Q口感大滿足我呢個麻糬控🫶🏻肉鬆怪獸波 $18/盒 (2個)肉鬆鋪
朱古力麻糬布丁蛋糕 $58/個
芝士麻糬波波 $25/袋 (5個)
麻糬曲奇餅 $58/盒 (4個)
肉鬆怪獸波 $18/盒 (2個)
肉鬆鋪滿怪獸波嘅表面🤤咬開入面有芝心拉絲!口感豐富不過偏油膩😆邪惡嘅程度要食完要落街跑兩個圈消耗返😈
手製健康曲奇餅 $96/盒 (400g)
好多款味道任君選擇👍🏻全部都係即日新鮮製作!打開個盒未食已經聞到超香曲奇餅味🍪而且色彩繽紛顏色豐富🥰一定好岩我個細表妹食👍🏻咬落香脆可口!送禮自己嘆都一流呀💯
迷你牛角酥 $22/包 (4個)
牛角酥我哋都好鐘意食😋呢間牛角酥好鬆軟🥐份量細細個最岩朝早趕出門口返工極速食🤣牛油味好香濃🧈有時間再配埋杯咖啡就Good Morning啦🌄
🗣正所謂<呀婆走得快 一定有古怪>咁多人排晒隊買麵包同麻糬又真係幾好食😋下次買多啲試多啲唔同味道跟屋企人分享先👍🏻