2024-09-01
上環區樓上餐廳小店眾多,不愧為尋找隱世美食的好地方,位於永樂街1號世英大廈的綠色小清新Cafe西餐廳 「November +」,已經聽聞很久佢哋嘅「麻辣卡邦尼意粉」,非常美味出色,午市食lunch仲要非常爆棚,今日我就嚟食夜晚避開人潮🤣▪️即開生蠔估唔到呢度都有生蠔食,真係要整幾隻過下口癮,即開好新鮮,大大隻好肥美,兩款都各有特色🦪🦪Supreme $ 52 pc 蠔肉飽滿,口感爽滑,海水味濃郁🦪OstraRegal $ 58 pc 味道較鮮甜,蠔肉一樣飽滿▪️麻辣卡邦尼意粉 $ 148我就為咗呢個意粉而嚟,果然冇失望,扁意粉爽口又彈牙,配上份量超多的腩肉,重點係醬汁,用上最原始的卡邦尼醬汁加入麻辣口味,香辣麻口又Creamy的醬汁,面層更加有一個流心蛋黃,撈勻之後,包圍着每一條意粉,濃香美味,必食推介▪️夏威夷火炙黑毛豬腩卷 $ 198豬腩卷有點似食拉麵的豚肉厚切板,煎得好焦香,厚切之餘腩肉更加是半肥瘦一圈一圈的,好有口感,伴上香甜的焦糖菠蘿,能夠中和腩肉的油膩感,配菜更加有炒紫洋蔥、香菇和自家製薯蓉,整個菜式飽肚又美味▪️November $ 78餐廳招牌飲品,威士忌芝士奶蓋配黑糖鮮奶咖
▪️即開生蠔
🦪Supreme $ 52 pc
蠔肉飽滿,口感爽滑,海水味濃郁
🦪OstraRegal $ 58 pc
味道較鮮甜,蠔肉一樣飽滿
▪️麻辣卡邦尼意粉 $ 148
▪️夏威夷火炙黑毛豬腩卷 $ 198
▪️November $ 78
餐廳招牌飲品,威士忌芝士奶蓋配黑糖鮮奶咖啡
再加埋Baileys ,入口Creamy奶油感豐盛,味道帶有濃濃的咖啡酒和黑糖的香氣,而且不太甜,超級好飲
▪️鮮車輪果茶 $ 58
清新之選,用新鮮水果打成,分別有西柚、檸檬、橙,伯爵茶,茶香配上鮮果的甜美,好清甜,而且仲有新鮮果肉,有得飲又有得食