2019-02-03 22 瀏覽
鍾意食辣嘅人一定會鍾意食麻辣妹,今日同老公行經女人街,行到咁上下就搵嘢食。我哋見到呢一間麻辣妹,大大個門口招牌吸引左我地入去。地方寬敞闊落,坐落去又唔會覺得迫。叫餐方式都非常之方便,係自己用紙佢圈,之後交俾職員落單,咁一定會減低落錯單嘅機會。粉麵我鍾意佢有得揀熱拌同涼拌,價錢一d都唔貴,中意揀幾多餸都得。我就要左涼拌冷麵,微麻辣,餸就要左豬腩肉、炸棱魚球同韭菜餃。而我老公就要左熱拌米線,微麻辣,韭菜餃,送就要肥牛、冬菇、同魚皮餃。涼拌同熱拌揀既麵係唔同嫁 熱拌既選擇相對較多,例如可以揀米線、紅薯粉、水晶粉同薯仔返,但涼拌只係可以揀粉皮同冷麵。不過配上特製嘅撈汁,食落各有各風味。另外叫左2款小食,分別係涼拌黃金皮蛋 $28,同潮州牛筋丸(4粒)配特製辣椒粉。黃金皮蛋平時都好少食,食落比一般既皮蛋更有彈性,加上紅油、莞茜同香蔥,食落更加滋味好吃。而潮州牛筋丸粒粒都爽口彈牙,咬落去仲見到d牛筋喺入面,牛味十足。配埋特製辣椒粉又香又辣,非常過癮。