2024-02-01 34 瀏覽
任食火鍋最開心,呢度仲要鍋底任食,火鍋配料任食,小食任食,點心任食,啤酒任飲,勁開心!呢度既鍋底有5款選擇,款款都可以食,我地食佐烤魚已經好飽啦,烤魚係麻辣烤魚,講到麻辣烤魚🐟,我真係唔可以控制到自己嘅口水。由火辣辣嘅辣味🌶️,到麻麻哋嘅麻味,再加埋烤到啱啱好嘅魚🐠肉,真係食到停唔到口。麻辣烤魚最正嘅係個香味,烤得啱啱好,唔會過咗火,啲香味仲會留喺口腔度好耐,令人好有食欲。佢啲辣椒🌶️真係辣到爆炸,但係又辣得嚟又唔會辣到令人覺得唔舒服,而且啲麻味又可以中和咗啲辣度,簡直係完美嘅組合👌。食落去啲魚肉又嫩又滑🤤,連啲魚骨都烤得脆脆哋,可以話係一個可以由頭食到尾嘅菜。更加正嘅係,烤魚配埋一啲青菜🥬,例如白菜同埋青瓜,咁就可以食得更加清新啦。總之,麻辣烤魚就係一個惹味😋,適合任何場合嘅好菜,正到冇得頂👍。跟住就係火鍋環節,火鍋配料選擇多多,安格斯肥牛同西班牙黑毛豬都任食唔嬲,兩款都肉質鮮嫩,肉味濃郁,軟嫩有咬口,口感爆分,海蝦又係鮮甜大隻,鮮味彈牙,鴨血就滑嫩有光澤,香滑無比,火鍋真係滿分,大把配料慢慢食(≧∇≦)