2019-03-13
其實本人唔係好食得辣,但既然佢個店名都叫做麻辣,黎到當然要試試佢既招牌啦。呢次趁下午茶時段黎食,叫左個麻辣撈雲吞,下午茶只需$27,加$7追加多個米線,絕對係街坊價同抵食。雲吞係無得自選既,以為只得一款味,原來一碗裡面都有兩種雲吞,是日有韮菜豬肉雲吞同椰菜豬肉雲吞。好足料好大粒,皮薄餡靚,配上佢既自家製麻辣汁同特製酸菜一齊食,十分惹味。一路食我D鼻水就一直流,好彩下午茶餐跟野飲,而我就叫左個凍既羅漢果茶降一降溫。羅漢果濃郁甘香,由於係店家自家煲涼茶,唔會過甜,可以飲到羅漢果濃郁甘香味道,有益健康。題外話:當我食第一口米線時,點解會食到一陣好隱約既羊肉味既?我以為淨係我係咁,我聽到隔離枱位小姐都話食到有羊肉味,我即刻睇多次個menu搵下有無羊肉雲吞啦,但係成個menu都無羊肉呢兩隻字wor, 好奇怪。🤔
麻辣撈雲吞配米線
韮菜豬肉雲吞