2022-08-24
朋友知我鍾意打邊爐又鍾意食麻辣野,所以就帶左我黎呢間靚景又好座既餐廳十下十下~呢間野d服務好好,一黎到就guide我地入座跟住介紹下有咩好食。黎到即刻叫個湯底先!我地今次叫左個叫"抗疫先鋒"既湯底,入面有4款湯,分別係:胡椒豬肚花膠黃金雞湯杏汁白肺木瓜雪耳湯蕃茄洋蔥紅蘿蔔豬展湯四川麻辣湯4隻我都食過,每一個湯底都係真材實料,入面係有好足料既餸。而個人最鍾意就係麻辣湯,好夠麻好夠辣!!完全係搵番之前係大陸食重慶火鍋個種感覺。最正既係,呢度有四款湯底,照顧埋d唔食辣既朋友~!!我地仲有叫左好多唔同既餸,呢度係用一個大圈圈咁樣上菜,幾有趣同埋超打卡值得一讚個玫瑰花拼盤,d黑毛豚肉非常有新鮮豬肉味。同埋切得唔算厚,好快淥完就食得,好香好滑既豬肉片。手切肥牛都好得,一食就食到好濃郁既牛味。身為一個鍾意食麻辣既人,我仲叫左其他麻辣既小食,幾正!分別有麻辣響鈴同埋麻辣鴨血,前者呢個整法幾好,有少少味之餘,你可以揀就咁食或者將成個麻辣湯浸住d響鈴都得,麻辣程度自己揀另外都係不外乎其他辣野~仲叫左個避風塘鱔太同埋胡椒風味魚皮。兩樣都幾香口,同埋唔算好辣,唔太辣既人都可以handle到。整體黎講d野食都幾
胡椒豬肚花膠黃金雞湯
杏汁白肺木瓜雪耳湯
蕃茄洋蔥紅蘿蔔豬展湯
四川麻辣湯
手切肥牛都好得,一食就食到好濃郁既牛味。
身為一個鍾意食麻辣既人,我仲叫左其他麻辣既小食,幾正!
另外都係不外乎其他辣野~仲叫左個避風塘鱔太同埋胡椒風味魚皮。兩樣都幾香口,同埋唔算好辣,唔太辣既人都可以handle到。 整體黎講d野食都幾新鮮,同埋店員keep住睇你需唔需要加水之類,成個體驗係好好~