2017-12-16 212 瀏覽
呢排麻辣火鍋嘅熱潮真係周圍都係,開咗咁多間都仲未比較哂,今次就試咗呢一間蜀大俠,夜晚嚟到,大約消夜時段都仲係好多人。大約燒嘢食都仲係好多人,比起內地嘅麻辣火鍋呢一度嘅鋪面校細不過座落都尚算舒適。我哋先叫咗嘢飲,價錢都幾進取,不過銅鑼灣地段貴冇計啦。由於全部朋友都食辣所以我哋點左九宮格嘅麻辣火鍋。比起內地安心嘅係香港嘅油應該唔會用完再用,衛生情況一定比較好。打邊爐又點可以冇牛肉,我地點左個手切安格斯牛肉,非常之嫩滑有牛味。早知點大份,因為我哋想試多幾樣嘢食點左佢嘅小份。但係因為太好味啦早知點份大既!另外一間唔少得嘅就係羊肉,食馬勒火鍋配羊肉令到羊肉嘅蘇味減少,呢個幾樣嘅都切得薄片,份量都幾多。我地點左個雜菜,不過建議如果全辣火鍋,都係唔好點咁多菜。因為會吸晒啲辣油牛丸都好有驚喜,幾彈牙,而且都幾香牛味重會每人可以食到兩粒。必須讚一讚呢個花千骨!極力推介因為已經葉制好嘅排骨香味十足放落麻辣火鍋嘅湯底,真係非常嘢未。毛肚非常新鮮,記得放落個入邊唔好太耐,另外口感都爽口。呢個寛粉一定要點,系出邊好難食到有呢一種味道同口感。唔單止特別仲好煙銀,比起平時食嘅紅薯粉,更加好味 呢度嘅冰鎮鵝腸非常唔錯

我哋先叫咗嘢飲,價錢都幾進取,不過銅鑼灣地段貴冇計啦。

毛肚非常新鮮,記得放落個入邊唔好太耐,另外口感都爽口。

呢度嘅冰鎮鵝腸非常唔錯,朋友話打邊爐最緊要睇佢既鵝腸新唔新鮮,呢個不但係一個影相位仲要爽口好味!

自己食打邊爐一定會叫蘇肉,呢度用錫紙,啱啱揸出嚟肉外面脆口攞嚟點一點辣湯,非常唔錯.