2022-11-02
Halloween party前係尖沙咀食d野打定底,上左黎寶勒巷間串燒店。喜聚麻辣滋補鮮烏雞 $198烏雞香辣惹味, 麻辣程度對我黎講岩岩好。雞肉大塊肉又多, 但完全唔鞋唔硬! 呢度有半隻,下面有個蠟燭暖住~燒肉桂焦糖金菠蘿菠蘿好香甜多汁, 切成三角形, 好似三角朱古力咁,岩岩好一粒一啖, 其實我有D想自己食唒一條~~燒蟶子皇 $78蟶子真正係肥大肉厚, 身型粗壯, 仲長過條菠蘿 LOL 落左好多蒜蓉粒去燒, 所以啖啖都充滿住蒜香, 一流呀!燒新鮮脆皮白鱔 $68白鱔脆皮彈牙, 完全無腥, 幾好味, 果然無點錯!沙嗲魚皮餃平時打邊爐就食得多, 竟然串燒都有, 仲要係沙嗲味, 即管一試, 都幾特別!食番蔬菜解解膩, 有我好中意既海鹽燒秋葵($24)一串四條, 秋葵經燒烤過既好處就係無左滑孱孱既口感!海鹽燒法國鮮蘆筍($32)已經切好成幾條, 筍身幼嫩無渣; 最後黎個燒玉子($19)作結, 一串四塊 甜甜地。
喜聚麻辣滋補鮮烏雞 $198
燒肉桂焦糖金菠蘿
燒蟶子皇 $78
燒新鮮脆皮白鱔 $68
白鱔脆皮彈牙, 完全無腥, 幾好味, 果然無點錯!