2017-06-01 1058 瀏覽
呢邊都有幾間小食店,所以經常都塞滿人架,不過講到食魚蛋,通常我幫襯番呢檔,覺得佢地嘅麻辣口味啱食啲。其實本身皇茶係飲品店,但唔知幾時開始賣埋麻辣燙、魚蛋、牛丸等。(當然我都聽國內朋友講過呢間皇茶係老翻)魚蛋、牛丸佢地嘅麻辣好接近喺國內食到果種味道架,真係有麻有辣,喺香港好多麻辣魚蛋一係就麻到傻,一係就唔夠辣,呢度嘅味道好適合。魚蛋係普普通通,但都唔會霉,有少少彈牙。牛丸係幾好食架,有牛味,而且幾有嚼勁!桂花烏龍因為都聽過幾次呢度嘅飲品麻麻地,本來都冇打算點,點知見到買一送一,見價錢唔貴就買埋啦。揀左一杯桂花烏龍、另一杯桃香烏龍。首先都係見到佢地加粉加糖漿沖,都唔會太大期望,半價左後十蚊杯,只要唔難飲我都算。桂花味道偏弱,飲落完全唔會覺得甜。冰都比較多,所以飲到尾,同飲冰水冇乜分別。

(當然我都聽國內朋友講過呢間皇茶係老翻)

魚蛋、牛丸
魚蛋係普普通通,但都唔會霉,有少少彈牙。
牛丸係幾好食架,有牛味,而且幾有嚼勁!

桂花烏龍
揀左一杯桂花烏龍、另一杯桃香烏龍。

2017-05-10
$20 (宵夜)