2018-11-23
行完街join埋剛放工既妹妹係附近食野,見到我最鍾意既四川麻辣野,就決定入去開餐。店面其實幾大幾寬躺,坐得舒服既~都幾多款式選擇,不只辣度可選,而麻度亦可選擇。唔太鍾意麻既可以走麻啵~👀第一時間叫左個黃金皮蛋先,特價$12都ok抵。皮蛋幾香,個辣度係堅既😳唔太食得辣既話可撥走少少上面既辣醬。我就叫左個*麻辣牛腩大腸麵(中辣走青),叫佢寫住招牌嘛~😁麵本身係跟d油麥菜,幾特別。大腸好有質感,飽滿得黎唔會太肥既感覺。而牛腩我平時就唔多食既,因為怕會痴牙。但呢個牛腩切既大小適中易入口,而且入味肉嫩,不錯哦👍🏻另外麵底都係我喜歡的,彈牙的,而且份量幾多。辣度方面,中辣都好有勁,而且幾麻下,不過我就愛辣🤪妹妹叫既重慶涼麵,都好大碟,佢話好食既,不過叫小辣都比較上辣既,佢話下次叫返微辣會易入口d😂相就無影到,佢話好餓一下子就開動了🙈仲有叫左個小食~土豆絲,$10又係抵既🤩仲要唔細碟。酸酸辣辣又爽口幾開胃,有少少蘿蔔絲,感覺有d似青木瓜沙律,幾得意。
店面其實幾大幾寬躺,坐得舒服既~
黃金皮蛋(細)
麻辣牛腩大腸麵