2021-08-19 211 瀏覽
太耐冇同家姐撐枱腳,襯住拎左消費劵就約家姐食個飯行街消費下🥳 最後決定留番啲彈藥shopping,揀左間平平地任食串串火鍋試下餐廳範圍唔算好大,目測大約容納到40人左右。同一般放題火鍋一樣,飲品甜品同部分配料需要出去拎,食物有2個櫃, 主要係蔬菜 / 丸類 / 內臟/麵食等等, 整體都乾淨企理,.而有部分配料例如鮮肉, 海鮮等等 則要寫紙仔落單, 重口味我地揀嘅鍋底係重慶麻辣湯鍋, 湯鍋裡面冇任何配料,所以我地就order 左鴨血令個湯鍋圓滿D冇特別揀辣度情況下辣度唔算辣,所以都另外去醬汁區加左辣油。餐廳自制辣油有種特別香氣, 好加分。配料方面, 需要一讚嘅係另外就係安格斯肥牛, 一般係放題店對於牛嘅要求都唔會太高, 呢個牛比得上一般2百中以上放題嘅牛, 牛味夠濃, 但每份嘅份量其實呂多, 所以我地都Encore左3次.兩姊妹都係芫茜愛好者, 見到串串芫茜牛, 二話不說就Order黎試下, 串串芫茜牛細細舊一口一塊, 餐廳嘅自制嘅辣椒油同芫茜牛係絕配,又係無限Encore嘅其中一款嘅配料. 整體黎講,2百蚊樓下嘅火鍋依家都已經唔多,配料份量同質素都交到功課之餘,仲有D配料比到驚喜。我覺

餐廳範圍唔算好大,目測大約容納到40人左右。

而有部分配料例如鮮肉, 海鮮等等 則要寫紙仔落單,

配料方面, 需要一讚嘅係另外就係安格斯肥牛

我覺得即使糧尾要1黎食飯都可以食得開始滿足,都係唔錯嘅選擇。