2009-02-03 14 瀏覽
為慶祝結婚週年, 因為預著過年時節, 冇咩時間細心安排, 大年初二是但選左係呢到食buffet, 價錢唔算貴, 可以話幾平添, 200幾, 算ok不過去到就有d後悔.... 餐廳既座位都幾舊, 好似係70-80年代既裝修, 枱椅都舊舊地, 但都坐得舒服既, 不過一去食放餐枱, 選擇真係唔多, 不過都可以既, 多過隔離5-star inter-continental 枱多d, haha論食物質素, 真係非常普通, 開頭見到有長腳蟹, 滿心歡喜啦, 因為個人勁鍾意, 點知攞到返來, 好鞋口, 最衰係太鹹, 我以為長腳蟹唔難整o者, 因為曾經係北海道人肉空運過返來, 係魚市場買隻新鮮蟹, 魚檔放滾水烚熟就咁簡單, pack好我帶返hk, 仲要隔左兩日先係香港開餐, 都仲好好味, 好鮮甜, 但估唔到係5星酒店係咁.... 失望, 不過心諗200幾, 算啦, 當普通食餐飯....其他食物, 冇咩邊樣好, 講真, 有d連茶餐廳都不如, 例如鐡板燒勁鞋豬扒, 普普通通既生蠔, 唔大隻但ok size, 新鮮都可以, 所以我都食左幾隻 (3隻左右)蒸魚, 我已經攞面珠肉, 但都好鞋, 蒸得太老好普

枱多d, haha

鐡板燒勁鞋豬扒,
蒸魚, 我已經攞面珠肉, 但都好鞋, 蒸得太老
好普通既咖哩牛腩, 因為真係冇咩食, 是但填飽就算, 所以我食左碟咖哩牛腩飯

好少少既係,
鐡板燒牛仔骨, 但唔常煎, 煎完一輪, 幾個人攞完就冇, 要等廚師煎完勁鞋豬扒同香腸, 先再煎牛仔骨, 等好耐
燒香腸(好香香草味)
甜品有個lemon cheese cake, 幾好味, 唔太漏
拿破崙餅, 未食過咁差既, 仲差過我係重慶d大陸西餐廳食

自行沖左杯兩杯咖啡, see, 得閒到咁....~~~ ok啦, 但點解有咖啡杯但冇碟仔, 一路行一路倒瀉....

未到1小時, 已經冇咩好做係到咬手指, 咁岩年初二有煙花睇就埋單睇煙花去也....