2021-07-04
一直以黎都幾鍾意食Scone🙈個人鍾意偏甜外脆內鬆軟,唔會太硬或漿口嘅Scone~.今年2月係Baked by Shangri-La 買紅綠牛角包同個甜冬甩嘅時候(當時做緊買二送一優惠),聽到個姨姨問店員仲有冇Scone,佢話上次買過覺得好食,可惜當時已售馨晒所以我都冇買😣.講講上次個紅綠牛角包+甜冬甩,的確係多餡,可惜難食,似藥水味,甜度亦係死甜味,明明賣相好吸引,但幾意外酒店出品可以咁🥲由於上次個姨姨咁講,相隔4個月再次經過,決定再比多次機會,話唔定Scone都幾好味呢~🔻原味Scone價錢:$14 一粒評分:5.5/10.以酒店出品,$14一粒嘅價格黎講其實都算平,但可能人人口味唔同,對我黎講味道只屬合格水平,好漿口即使翻焗都完全唔脆,有啲細型連鎖$8一粒嘅更好食,而且原味同提子味冇分別咁滯,提子少得可憐🙈所以都幾失望下~不過對比佢啲牛角包,Scone真係出色好多㗎喇( ͡° ͜ʖ ͡°)好希望佢嘅Bakeries 之後會繼續進步~.📍Baked By Shangri-La (尖沙咀)@bakedbyshangrila尖沙咀麼地道64號九龍香格里拉大酒店大堂
🔻原味Scone
價錢:$14 一粒
評分:5.5/10
📍Baked By Shangri-La (尖沙咀)
@bakedbyshangrila
尖沙咀麼地道64號九龍香格里拉大酒店大堂