2021-12-12 83 瀏覽
阿拉斯加蟹肉、虎蝦、蟹膏手打意大利麵 :蟹膏同蟹肉同啲麵均勻撈埋,可惜蟹膏既蟹味唔太突出,淨係食蟹肉其實都係冇咩味蝦方面,就有3粒雪藏蝦,但係都冇咩味道,同其他餐廳既虎蝦黎比較,都真係差左啲(或者會懷疑唔係虎蝦黎)意大利麵就最失望,麵質黎講,係有啲彈既,不過整體係似唔淋(彈彈地)既車仔麵油麵。可能本身期望係意大利粉既麵質,而加變左食油麵咁就幾失望。碟麵既份量適中,但"油麵"既飽肚感大,再加埋啲蟹膏就真係幾膩下總括黎講,雖然成碟麵既味道唔係濃,但係食完膩既感覺持續左好幾小時。以碟麵既味道同質量就唔係好值呢個價錢,雖然餐牌上都有寫dinner / lunch ,但係都係似 a la carte 而唔係set,而"LUNCH"同"DINNER"既價錢仲差足幾十蚊,如果唔係品質有唔同,係唔值夜晚去食既 。
阿拉斯加蟹肉、虎蝦、蟹膏手打意大利麵 :