2022-06-19
泰國野食in food court❓之前上網見到有人話呢間泰國野好食又環境唔錯咁,一於try try,但同想像中都幾大分別📛環境見人講到food court黎講好靚又卡位又燈牌又打卡點點點,一入到去其實都係好普通,淨係覺得冷氣唔太夠,有d焗lol🧡串燒Combo (豬/牛/雞各一串)$48呢個係好食既,燒出黎熱辣辣,好香口,個汁都好香香料味,食得出有唔少花生粒係入面👍🏻🧡冬陰功金邊粉 $55呢個味道就真係嚇親我,個冬陰功湯酸到唔知做乜咁,本身都係一個好鍾意食酸野既人,但呢個真係完全接受唔到,仲要係除左酸味咩味都無,辣又無椰香又無,都唔知係酸菜湯定係冬陰功,食左一半都無就食唔到落去了😿但平心而論份量係多既,好大碗粉(但大碗唔好食咁都係無用㗎嘛係咪先),蝦有3隻,食得出係雪蝦,但都尚算有鮮味的。🧡泰式炒金邊粉 $75呢個之前係openrice見到有人話係螢光色,叫左朋友唔好試,但佢堅持要食😂上碟果然係螢光色既,但味道其實都正常,但炒到d粉癡住曬(見圖二),唔夠乾身,有部份直頭係一舊舊,唔建議。味道:2.5/10 (淨係計串燒有7.5/10)性價比:4.5/10 (價錢其實唔係貴,但比完錢食
🧡串燒Combo (豬/牛/雞各一串)$48
🧡冬陰功金邊粉 $55
🧡泰式炒金邊粉 $75
味道:2.5/10 (淨係計串燒有7.5/10)
性價比:4.5/10 (價錢其實唔係貴,但比完錢食難食既野都係唔抵㗎嘛)
📍泰Grill
尖沙咀加連威老道46-48號恆隆銀行大廈尖沙咀美食坊地下3號舖
📌人均消費: $50-100