2018-02-05 46 瀏覽
天氣轉冷...又係到火鍋既時候啦(借口黎既姐~其實凍唔凍都可以火鍋嫁啦)~之前朋友介紹呢間店~話個麻辣湯底好正~好辣既我~更係要黎暖一暖胃啦~唔知點解覺得呢個名好有氣勢~店內環境都幾古色古香~用上木傢俬又有調味料比你調醬~其實我都係聽朋友講先知油碟原來係四川火鍋必備的~落在調味醬裡真的較香.有麻油香味!點了紅油藥膳鴛鴦鍋 ($138),  配料就點了自制韭菜餃 ($68), 極品手切肥牛($288), 玫瑰豬頸肉 ($58)和手打牛丸($88)紅油麻辣鍋 - 很到我的口味.慢慢慢慢變成麻.好正!藥膳鍋 - 上枱時飄來震震既藥膳味!和朋友不停添飲!以龍頭做手柄極品手切牛肉.雪花紋分明..充滿油脂很香牛肉味自制韭菜餃 - 平時都喜歡食韭菜餃.可惜唔係人人岩.難得同行友人都喜歡.冇理由唔點吧!太有驚喜了..裡面是滿滿的韭菜!皮也得薄!玫瑰豬頸肉 - 很美很有心機既包裝..包成三朵玫瑰.每朵也有四至五片!肉質也很爽口!手打牛肉丸 - 牛丸有肉汁.很彈牙.

唔知點解覺得呢個名好有氣勢~

店內環境都幾古色古香~用上木傢俬

又有調味料比你調醬~

紅油麻辣鍋 - 很到我的口味.慢慢慢慢變成麻.好正!

藥膳鍋 - 上枱時飄來震震既藥膳味!和朋友不停添飲!

以龍頭做手柄

極品手切牛肉.雪花紋分明..充滿油脂很香牛肉味

手打牛肉丸 - 牛丸有肉汁.很彈牙.