餐廳:Aurora Fusion Restaurant (尖沙咀)地址:尖沙咀亞士厘道35號地舖香港愈黎愈少黃到金嘅餐廳🎗,今次去到尖沙咀亞士厘道呢間Aurora fusion Restaurant🍴,佢地主打西餐同日本菜式,而取名Aurora希望比客人係城市中尋找到一點美食嘅曙光✨未入到餐廳已經比佢嘅文宣吸引咗😍,門口仲有餐廳嘅LED logo,好搶眼。酒吧吧枱🍻、西式餐桌、日式壽司吧枱🇯🇵,估唔到同一間餐廳可以見到咁多元化嘅特色👍🏼成日聽人講黃店都需要有好嘅服務態度同食物質素,相信你係呢度點都唔會失望😎,除咗店員簡單介紹餐牌特色之外,食飯中途仲會不時幫我地換新碟🍽,而今餐叫嘅嘢食都係店員介紹嘅西班牙乳豬(1/4隻) $238呢隻乳豬得尖沙咀分店先有,1/4隻唔好以為好少!其實肉量同飽腹度都幾高😋。薄脆嘅乳豬皮,痴住脂香味濃嘅脂肪,仲有超軟腍幼嫩嘅乳豬肉,層次分明好惹味!怕會太膩?唔洗驚🤪,因為伴碟有加咗黑醋汁、好開胃嘅沙律🥗,同埋墨西哥菜成日見嘅菠蘿莎莎醬🇲🇽,微酸甜嘅菠蘿🍍,加埋辛香嘅紅辣椒🌶️,可以完美咁中和返乳豬嘅油膩感,真係食多兩舊都仲得😆香蒜大蜆 $188店員推介我地食蜆,
地址:尖沙咀亞士厘道35號地舖

西班牙乳豬(1/4隻) $238
真係食多兩舊都仲得😆

香蒜大蜆 $188
店員推介我地食蜆,本身係跟意粉🍝,但怕太多澱粉質,店員就建議我地可以淨叫蜆,蜆嘅份量都會多啲😛。隻隻蜆都好飽滿多肉,店員建議趁熱食以免變腥,香蒜🧄、番茄仔🍅、洋蔥、白酒等令大蜆變得豐富,食落多汁香甜,蜆唔會煮得好耐,所以肉質鮮嫩唔老;
另外仲有3件香脆蒜蓉包🤤,蘸埋蜆汁食又係另一款滋味食法😏

竹炭天婦羅蝦卷配明太子沙律醬 $108
一碟有8件,砌碟好靚好精緻🥰,先唧咗明太子沙律醬係碟上,然後再放上蝦卷,用上炸過嘅紫菜,包住赤醋漬飯,再加上天婦羅吉列蝦🍤。赤醋飯呈琥珀色,食落有柔和酸香,配合炸蝦黎食更鮮香有層次,店員果然無介紹錯👏
2020-11-10
10 分鐘 (堂食)
  • 西班牙乳豬