2021-01-24 53 瀏覽
今日同朋友喺黃埔行下街買野,見間餐廳裝修唔錯,咁就吸引咗我地入去。拎起menu睇左兩睇,估唔到呢間餐廳野食價錢好平民,感覺好抵食。最後點左個蛋黃醬煙肉卡邦尼闊條麵$58同埋柚子蜜味烤雞中翼3隻田園沙律 $37。個闊條麵好特別,因為佢有隻egg benedict,成件事變得好特別,同埋汁入邊有煙肉同蘑菇,食落變得好豐富,好有咬口,每一啖闊條面,都有汁汁依附係面到,個感覺唔會好單調。烤雞中翼都好正,咬落外脆內軟,加上佢每一隻雞中翼都有柚子蜜汁,食落個感覺好似去咗韓國咁。間餐廳上餐時間亦都好快手,由叫餐到有食物送到上枱面都只係5-8分鐘,非常有效率。我覺得黎到黃埔揀唔到岩心水既餐廳,但又想食好少少得黎個價錢夠平民既,可以黎呢間試下!!!