2018-08-22
由居港20年日籍設計師開設的這家cafe,設計風格走和式簡約,非常舒服。除了淺木色之外,還加進了少量水泥元素。座位夠寬敞,唔會好迫。好多人叫杯飲品,坐返幾個鐘當working space咁用。睇得出設計師好貼心咁用水泥做左無障礙通道,方便行動不便/推BB車既朋友都得。食物主要以輕食為主,主打手沖咖啡。可能今次比較晏到訪,好多野食都已經sold out,未能嚐到最想食既pancake。建議早返少少過黎會多啲選擇😎.🔸Mentaiko Pasta Salad 明太子蝦沙律意粉 (冷食)- $83好岩夏天食既一款冷食意粉!除左明太子同蝦,配料有車厘茄、牛油果、紫菜,底部仲有沙律菜。蝦份量有6-8粒都算多,明太子帶點微辣,但以我唔食辣既人黎講絕對接受到。Angle hair既輕身,加上車厘茄少少酸,凍凍地幾開胃。🔸Smoked Salmon Sandwich 煙三文魚三文治 - $78健康輕食之選!除左有煙三文魚,仲有牛油果同沙律菜。多士好酥軟,幾香。可惜包面唔夠熱,如果係即烤的多士會更加分。🔸Iced Coco Latte - $50跟平常的凍朱古力無太大分別,想打卡可以叫另一杯。或者可以試
好岩夏天食既一款冷食意粉!
健康輕食之選!
除左有煙三文魚,仲有牛油果同沙律菜。
多士好酥軟,幾香。
可惜包面唔夠熱,如果係即烤的多士會更加分。
🔸Iced Coco Latte - $50
跟平常的凍朱古力無太大分別,想打卡可以叫另一杯。或者可以試手沖咖啡/抹茶產品。
by VIN
環境分數: 8.5/10