2021-08-01
最鐘意食雪糕嘅波波,終於都食到呢間sweet craft啦!睇到佢啲相好靚,好想黎打卡好耐架啦!😋今次食左兩款甜點🍧🔸焦糖海鹽粉雪冰呢杯粉雪冰淨係個賣相已經相當吸引!最上層有焦糖脆脆,焦糖爆谷,同埋芝士忌廉。食落有海鹽嘅少少鹹味,帶出香濃嘅cream cheese味,焦糖又不會太甜。不過可惜嘅係爆谷有少少唔夠脆。下一層有啲焦糖牛奶醬,同埋牛奶雪花冰。個人比較喜歡creamy同實在啲嘅口感,但雪花冰好粉,要喺個口入面嗒一陣先有牛奶味。波波喜歡刨冰或者雪糕多啲。最後一層有驚喜,原來仲有一舊好重蛋味同奶味嘅布甸呀!🤩三層夾埋有不同的口感,唔太甜,非常特別。評分:7/10👏🏻👏🏻價錢:💰$50🔸胡麻雪花芝麻味軟雪糕好濃芝麻味,口感好滑好實,好creamy🍦最底層仲有鹹鹹地嘅脆米,不過我覺得用無味嘅脆米增加口感就夠,宜家有啲搶左雪糕陣味。評分:7.5/10👍🏻👍🏻價錢:💰$32
🔸焦糖海鹽粉雪冰
最後一層有驚喜,原來仲有一舊好重蛋味同奶味嘅布甸呀!🤩
三層夾埋有不同的口感,唔太甜,非常特別。
評分:7/10👏🏻👏🏻
價錢:💰$50