2024-01-02
好耐冇嚟過黃大仙啦!發覺原來黃大仙都開咗好多新嘅嘢食😍經過見到呢一間個餐牌幾吸引😗價錢又唔係話太貴喎😆即刻試吓先!🧊養生燉盅湯個燉湯係椰子🥥紅棗雞湯,除咗個燉湯之外仲會包埋個飯㗎!所以唔使驚唔夠飽😗一打開個湯,超香椰子味!仲要係超多雞肉,啖啖肉😍做湯飯都唔錯🧊紫金雙色QQ球平時去到台灣啲夜市,最鍾意就食地瓜球😍今次食台灣嘢都嗌返個做小食!😆鍾意佢哋唔係淨係得一種味,有兩種顏色🥰仲可以點埋煉奶食冇咁單調!🧊台式鐵鍋 冬天硬係鍾意打邊爐😂食台灣嘢都唔放過!我哋嗌咗麻辣鴨血湯😗鴨血嘅份量都幾多!大大嚿😍再加埋啲配菜落去吸收晒麻辣湯嘅精華🥰梗係唔少得放返個泡麵同埋新竹米粉啦😗會話嗌新竹米粉係必須!唔好睇佢細細個!放咗落去份量都幾多㗎😝🧊 3.6牛乳仙草大盛最後就梗係要叫返個甜品做結尾啦😗有分大盛同埋特盛😆而我哋得兩個人食嘅!所以叫一個大就完全OK啦😆因為大都超級大份!仲有好多嘅配料✨有我最鍾意食嘅芋丸同埋珍珠🔥性格價比:8/10好食程度😋:8.5/10回頭指數💓:8/10 📍嘆嘆 (黃大仙)黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館地下G06E-G06G號舖
🧊養生燉盅湯
🧊紫金雙色QQ球
🧊台式鐵鍋
🧊 3.6牛乳仙草大盛
性格價比:8/10
好食程度😋:8.5/10
回頭指數💓:8/10
📍嘆嘆 (黃大仙)