2022-10-26 82 瀏覽
好少去黃大仙呢頭,見到呢間食日本嘢嘅餐廳好似幾吸引,就入去試下啦。環境方面,餐廳都算幾大,座位非常闊落。入到嚟最吸引我視線嘅係好多動漫figure擺咗喺度😍有好多我中意嘅角色。食物方面,好似都有幾多平時較為少見嘅食物,例如櫻花蝦鯛魚湯泡飯同埋白咖喱烏冬,所以就揀左黎試下。櫻花蝦鯛魚湯泡飯賣相非常吸引,有兩隻大蝦喺上面,再由店員加d熱辣辣嘅鯛魚湯落去。鯛魚湯非常鮮甜,完全冇腥味,味道淡淡地,應該係冇味精。所以我地連個湯都飲晒。白咖喱烏冬真係成碗都係白色,睇落好似一層忌廉喺上面。不過原來撩起d麵,下面先係濃濃嘅咖喱。咖哩味好香濃!火焰左口魚牛油果沙律,好好味呀,左口魚燒完有啲油香🤤加埋酸酸地嘅調味,好開胃。照燒魷魚筒,好大隻,好鮮味,唔韌。厥餅抹茶牛奶雪糕,唔會太甜,厥餅同丸子都好軟糯。飲品方面揀咗宇治金時同埋紫薯牛奶,大大杯,賣相好靚好打卡,又唔會太甜。非常推薦!

照燒魷魚筒,好大隻,好鮮味,唔韌。

厥餅抹茶牛奶雪糕,唔會太甜,厥餅同丸子都好軟糯。

• 櫻花蝦鯛魚湯泡飯
  • 火焰左口魚邊牛油果沙律