2021-01-29 183 瀏覽
行過mk想搵d中式糖水,見到呢間黃店而又有賣緊,於是打算試下。一入到去,兩個店員坐係度傾計/睇手機,眼尾望咗我同我女友一眼就繼續坐係度,乜野都無講。最後決定叫楊枝甘露同桑寄生蓮子蛋茶,落order既時候,一位打扮前衛既女店員幫我地落,我唔知佢係天生無表情定我阻住佢睇電話,佢好似好唔情願咁。當兩碗糖水嚟到嘅時候, 我碗楊枝金露就普普通通, 而我女朋友玩桑寄生蓮子蛋茶就真係太過份, 碗嘢稀度好似師姑尿咁, 成碗嘢冇茶味冇藥材味得個甜字, 但賣緊廿幾三十蚊。 好多黃店都話自己告急, 但我覺得告急係你哋自己申請, 店員連基本服務都冇中式糖水都做唔好, 老闆如果你見到呢條comment我建議你去北角翠苑糖水試下,班阿姐雖然冇服務但煲啲糖水用腳煲都好飲過你哋, 趁疫情期間租金夠平我都係勸你轉行。唔係話自己黃店就大曬。

2021-01-29