見長沙灣多咗咁多Cafe 今個星期日同朋友專程嚟到長沙灣 一直都bookmark左要去Tea Hub試下!星期日去到都坐滿晒 要等一陣位 不過好彩嘅係唔使10分鐘就有位。Cafe地方唔大 但都坐得舒服 環境都唔錯 有定食、輕食、蛋糕同茶比人選擇 我見有唔少人都訂左蛋糕尼攞🍰 *呢度要自己出去收銀度落單 所以唔洗加1的🍛鰻魚蛋包飯 $110原條鰻魚勝在冇細骨配搭燒汁再撈埋d飯一齊食好好味 甜甜地😋份量啱啱好 滑蛋好香 仲有好多配菜 推介大家試!🍜香煎帶子柚子汁冷麵 $94第一次食帶有柚子汁嘅冷麵 幾特別 味道幾清新 酸酸地 都幾開胃~🍰伯爵茶戚風蛋糕 $55本身想試焙茶味 但我見伯爵茶係最多人要叫 又係佢地既signature 果然味道唔錯 本身自己一般鍾意伯爵茶味 不過佢地既cream真係唔膩 又有淡淡既伯爵茶香味 食到中間仲有流心!!😍蛋糕鬆軟 唔會乾身做到濕潤嘢效果 下次想試埋其他味🤤🍰抹茶榛子朱古力慕絲蛋糕 $36雖然呢度出名食戚風蛋糕 但見呢款好味好特別 同時有晒我鍾意嘅抹茶同朱古力口味 所以都叫左1件試下😆 慕絲做到幾挺身 抹茶同朱古力味都balance到 唔會蓋過其中一個味

Cafe地方唔大 但都坐得舒服 環境都唔錯
*呢度要自己出去收銀度落單 所以唔洗加1的

🍛鰻魚蛋包飯 $110
鰻魚蛋包飯

🍜香煎帶子柚子汁冷麵 $94

🍰伯爵茶戚風蛋糕 $55

🍰抹茶榛子朱古力慕絲蛋糕 $36
雖然呢度出名食戚風蛋糕 但見呢款好味好特別 同時有晒我鍾意嘅抹茶同朱古力口味 所以都叫左1件試下😆 慕絲做到幾挺身 抹茶同朱古力味都balance到 唔會蓋過其中一個味😋

🍵抹茶鮮奶$41
叫咗主食 可以加$10 就有 (單叫$41)
呢度嘅抹茶鮮奶係要親自打發 茶香有回甘味 唔會太甜👍🏼不過佢個碗太細比較難打發 所以飲到最後都仲有好多粒粒未完全打發晒😣
抹茶鮮奶

☕️瑪薩拉朱古力 (跟餐+$10)
味道一般 比較淡 小失望😔

值得一提嘅佢地可以免費幫你係蛋糕嘅碟上面寫字😍有朋友生日/紀念日都可以係order cake前同店員講聲

2020-11-15
鰻魚蛋包飯