2020-02-28
難得過海同朋友嚟到東大街搵食,諗住見係網店幫襯下啦,一開始喺門口就比張紙我叫我睇住先,到確認入去食啦,個店員收緊錢冇示意叫我停低等佢定自己搵位坐。咁咪自己招呼自己坐低左,先走埋嚟問你幾位,又要你搬枱,明明都冇乜人,又唔係繁忙時段......都忍佢到寫好張紙啦,叫佢埋哩落單,又話要用我哋自己Apps落!嘩!你老闆黃店都唔係咁呀,你睇人哋龍門冰室d夥計忙過你10陪啦,姐姐仔你d態度有冇咁差?入口單俾返我哋,但都碗野上枱又掉轉黎擺想點呢?又唔係特別好食,呢個價錢中規中矩,碗粉麵都算大碗嘅,但d餸都係例牌嗰啲選擇。我嗰碗椒積雞扒粉絲,塊雞扒都頗辣, 唔乾唔鞋,但除咗辣,其實只有炸蒜味。咁碗麵跟幾條菜芯都算係有誠意嘅,早知都唔使特登叫多一碟菜,飲品都係紙包或者罐裝汽水,冇乜特別所以冇嗌到。朋友碗咖喱撈睇落就一般啦,個咖喱汁好杰, 所以又要跟碗豬骨湯俾你撈佢?咁點解唔正正經經整個咖喱湯呢?食食吓又有蚊係咁撲埋嗰塊雞扒度,一句到尾:冇下次!Closerice
入口單俾返我哋,但都碗野上枱又掉轉黎擺想點呢?