2021-02-25
前日放學早咗,就諗住同同學嚟到銅鑼灣呢邊食個lunch~喺希雲街見到呢間黃店🥰就梗係入嚟支持下啦💪🏻佢入邊有好多文宣,仲有好多memo整成嘅連儂牆👍🏻好值得同路人入嚟支持下💛佢一個lunch set大概$60至$70不等~價錢唔錯🤗仲會包黑醋沙律同埋飲品~蒜香雜菌意粉$64好香好濃郁嘅蒜味☺️仲有好多菇添😆鹹鹹地,意粉幾爽口乾身🍝而且幾易入口~幾鍾意呢個意粉🥰因為佢嘅蒜香味好突出🤣食得好滋味😋冬陰功忌廉海鮮扁意粉$76辣辣地嘅意粉🍝有好香濃嘅冬陰功味😚呢個意粉比較結身,可能因為多cream🙈意粉仲有啲海鮮🦞好似魷魚圈,鮮蝦等等~忌廉味幾濃郁😆Unicorn $48有紅肉火龍果沙冰同埋藍莓沙冰☺️仲有cream喺飲品上邊~深粉紅色嘅飲品,打卡幾靚😍有新鮮嘅火龍果肉🤩飲落甜甜地,有冰涼嘅感覺😚蝶豆花梳打$30好靚嘅飲品💕同樣係打卡之選🥰揀咗荔枝味,有香甜嘅荔枝味😚幾好飲😋
蒜香雜菌意粉$64
冬陰功忌廉海鮮扁意粉$76