2006-08-27
阿爸阿媽想食黃油蟹, 今日0黎0左呢度食dinner, 叫0左個套餐for 4, 都幾多0野食:- 蒸黃油蟹2 隻(一人半隻)- 黃油蟹粥- XO 醬炒蝦球+ 翠玉瓜- 鮑魚扣花膠+ 冬菇- "包"翅燉雞湯- 荷葉蒸蝶魚- 生炸(即脆皮)黃油雞- 燕窩蛋撻第一次食黃油蟹... 都幾好食, 不過個人覺得d 黃油唔夠香, 都係大閘蟹0岩我d.反而d 粥就幾麻麻, 雖然賣相黃黃的, 好靚, 不過無乜味.燉湯飲落清甜無乜味精, 淡淡0地, 唔錯. 我0個盅好大舊"包"翅, 不過阿媽就話佢0個盅好少.鮑魚扣花膠+ 冬菇d 鮑魚好腍, 好juicy, 好食; 花膠都唔錯.蒸魚就真係普通得很, 唔夠滑, 好彩d 汁幾鮮甜.個人最鍾意係XO 醬炒蝦球+ 翠玉瓜, d 蝦好爽脆好鮮, 仲好巨型, XO 醬唔算好辣, 不過好惹味; d 翠玉瓜蘸0左d 汁真係好食!脆皮黃油雞就有驚喜, 其實係炸過0既鹽焗雞咁味, 不過一d 都唔油膩, 層皮又脆脆0地, 好好食!燕窩蛋撻呢... d 燕窩勁甜, 不過始終中式酒樓出品0既蛋撻一向我都唔係太鍾意, 所以唔講咁多.環境同service 都ok, 不過唔知點解唔算
- 蒸黃油蟹2 隻(一人半隻)
- 黃油蟹粥
- XO 醬炒蝦球+ 翠玉瓜
- 鮑魚扣花膠+ 冬菇
- "包"翅燉雞湯
- 荷葉蒸蝶魚
- 生炸(即脆皮)黃油雞
- 燕窩蛋撻
蒸魚就真係普通得很, 唔夠滑, 好彩d 汁幾鮮甜.
環境同service 都ok, 不過唔知點解唔算好多檯客, 但d 檯檯d 菜都出得好慢, 我0地食0左足足2 個鐘... 不過都唔係唔好, 慢慢食, 都叫做慢慢享受啦.
呢間比起海港城0個間真係好好多!