2023-08-23
📍黃竹坑隱世地中海菜‼️· 惹味shashouka🤤 -- Pomegranate Kitchen👨🏻🍳•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_黃竹坑#pigfoodiexhk_西餐=========================一講起黃竹坑好多人都覺得係美食沙漠,無啖好食🤣🙈最近就發現工廈入面竟然有地中海菜餐廳!質素仲唔錯添😋------------------------------⭐️ Pomegranates soup of the day (4/5)當日嘅餐湯係蘑菇湯,飲落濃稠,菇香都幾香濃~·⭐️ Pomegranate Avocado Salad (4.3/5)好豐富嘅沙律,有西蘭花、牛油果、菠菜~酸酸甜甜好清新😝‼️·⭐️ Tunisian Shakshouka (4.3/5)好大盤嘅shashouka!有番茄、茄子、pepper、芝士等等嘅材料😋味道酸酸哋,惹味開胃,但就咁食會有啲重味~加落turkish bread一齊食就啱晒👍🥰•⭐️Slow Cooked Shredded Beef RaguFettucci
#pigfoodiexhk_黃竹坑
#pigfoodiexhk_西餐
=========================
當日嘅餐湯係蘑菇湯,飲落濃稠,菇香都幾香濃~
好豐富嘅沙律,有西蘭花、牛油果、菠菜~酸酸甜甜好清新😝‼️
Fettuccine +$28 (4.1/5)
闊條麵掛汁力強,但口感可以再煙韌一點😝牛肉絲份量都唔‼️😋
⭐️Citrus drizzle Almond Cake (3.5/5)
呢個較普通🙈杏仁蛋糕口感較厚實,唔算太濕潤
整體嚟講食物大份幾抵食,味道都唔錯~餐廳地方大,坐得舒服😆
賣相:3.5/5
味道:4.2/5