2016-06-15 2676 瀏覽
十個女仔九個半都喜歡食Afternoon Tea,份量不大又可以吹吹水一個唔該可以呃埋LIKE,我想,最後那半個唔想去大概都是怕甜怕膩同埋全年要減肥~哈!如果加入左茶的元素,感覺健康點天然點,應該個個女生都抗拒不了~呢個Tea Set 售價為 ($268 /2人份),價錢相宜且份量十足。包括咸點四款,甜點四款,加埋英式鬆餅,咖啡或茶~而且有幾款食物都是以茶入饌,喜歡茶味的朋友可以一戰!最吸睛的是中間的茶包造型的曲奇,細緻地繫上茶包的標籤,充滿玩味。英式鬆餅配以兩款果醬 Cream Cheese 及 藍莓醬,藍莓醬粒粒晶瑩剔透,而且不算太甜,可為乾身的英式鬆餅加點濕潤感。四款甜品中有三款都是有茶的元素,包括了茶包造型曲奇,茶味不太濃烈,適合一開始就先吃,不然就被咸點蓋過了。另外的是茶味Jelly,夏天食冰凍的Jelly超級爽,感覺輕盈不膩,加左酸味的水果,好像在飲夏日特飲,so fresh!最後是  ,自己覺得一般吧,因為面層的焦糖都溶化了,蛋夠滑但實在太甜。相對甜點,咸點更為吸引,黑魚籽煙三文魚包 及 蟹籽蝦沙律酥餅都好鮮味,蝦係超彈牙的,超好吃,至於煙肉蛋批夠惹味,少少的一件份量剛剛
十個女仔九個半都喜歡食Afternoon Tea,
份量不大又可以吹吹水一個唔該可以呃埋LIKE,
我想,最後那半個唔想去大概都是怕甜怕膩同埋全年要減肥~哈!

包括咸點四款,甜點四款,加埋英式鬆餅,咖啡或茶~
而且有幾款食物都是以茶入饌,喜歡茶味的朋友可以一戰!
茶包造型曲奇
英式鬆餅配以兩款果醬 Cream Cheese藍莓醬
cream cheese and 藍莓醬 for scone
四款甜品中有三款都是有茶的元素,
好像在飲夏日特飲,so fresh!
最後是  ,自己覺得一般吧,因為面層的焦糖都溶化了,
蛋夠滑但實在太甜。
茶包造型曲奇,茶味果凍,茶味Cream Burlee
相對甜點,咸點更為吸引,黑魚籽煙三文魚包蟹籽蝦沙律酥餅都好鮮味,
蝦係超彈牙的,超好吃,至於煙肉蛋批夠惹味,少少的一件份量剛剛好,不會太飽肚。
咸點
餐廳有室外的地方,如果有風的話都幾寫意,
而且位於內街,附近只有零星小店,感覺輕鬆寧靜,好適合三五知己傾計。

2016-06-12
咸點